Maarja Vaino: muuseumid ja arvumaania

Maarja Vaino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Vaino
Maarja Vaino Foto: Mihkel Maripuu

Praeguste reformide sihte silmas pidades ei saa muuseumide eesmärgiks jääda säilitamine, uurimine ja vahendamine, vaid see, kes suudab teenida enim piletitulu, leiab Tammsaare muuseumi juhataja Maarja Vaino ja lisab, et pole vaja palju fantaasiat, mõistmaks, mida see statistiline absurd kaasa toob.

ultuuripoliitika on viimasel ajal sageli jutuks: mis üldse on kultuur ning milline peaks olema riigi osalus selles? Seni on avalikes aruteludes puudutamata jäänud muuseumid, mis on ometi üks suur valdkond kultuurimaastikul. Titanicu näituse pilamise valguses («Tujurikkuja») oleks vast õige aeg arutada seda süvenevat arusaama, et muuseumid peaks rohkem mõtlema sellele, kuidas teenida suuremat omatulu.

Tegemist on tõsise küsimusega, mis pikemas perspektiivis tähendab muuseumi kui organisatsiooni muutumist, tema struktuuri ja eesmärkide ümbertegemist ning keskendumist arvudest mõtlemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles