Pabriks võib kaotada kaitseministri portfelli

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artis Pabriks
Artis Pabriks Foto: Reuters/ScanPix

Valdis Dombrovskise asemel valitsusjuhi kohale asuv Laimdota Straujuma tegi eile võimalikule koalitsioonipartnerile Roheliste ja Talurahva Liidule (ZZA) ettepaneku võtta üle seni valitsevale erakonnale Ühtsus kuulunud kaitseministeerium. Kaitseministeeriumi, mille juhtimise asjus ZZA juba mitteametliku nõusoleku andis, nähakse asendusena varem välja pakutud haridus- ja teadusministeeriumile, mille ministriportfelli liit aga ei himustanud, leides, et neil puudub sinna sobiv isik.

Senine Ühtsuse ridadesse kuuluv kaitseminister Artis Pabriks nentis uudisteagentuurile BNS, et tal ei pruugi tõepoolest uues valitsuse kohta olla. «Faktid näitavad, et lahkuv peaminister Valdis Dombrovskis ja peaministrikandidaat Laimdota Straujuma peavad minu jätkamist uues valitsuses kasutuks. Sellises situatsioonis ei saa ma midagi teha.»

Läti Raadiole antud intervjuus sõnas Pabriks, et kaitseministeeriumi ära andmine on tema meelest Ühtsuse poolt vale samm, ent kinnitas, et ei võta seda isiklikult – tegu on poliitikaga ning seda peab sellena ka nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles