Eesti klubid jäid raskesse seisu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kapten Andrus Raadik eile oma meeskonda võiduni aidata ei suutnud, kordusmängus läheb eestlastel raskeks.
Pärnu kapten Andrus Raadik eile oma meeskonda võiduni aidata ei suutnud, kordusmängus läheb eestlastel raskeks. Foto: Andres Haabu

Pärnu Võrkpalliklubi sai CEV EuroChallenge’i sarja kaheksandikfinaali avamängus eelmisel aastal Euroopa tugevuselt teises klubisarjas CEV Cupil hõbeda võitnud Andreoli Latinalt kindla 0:3 kaotuse. «Statistikanumbrid räägivad täna enda eest,» ütles Pärnu peatreener Urmas Tali pärast mängu. «Kindlasti oli tasemevahe suur – kui üks mängib Itaalia liigas ja teine Eesti-Läti ühisliigas, siis lihtsalt on vahe sees. Ma küll ei oodanud, et see nii suur on.»

Esimene geim kulges väga rahvusvahelise koosseisuga külaliste dikteerimisel (Itaalia klubi ridades mängib kaheksa välismaalast, neist viis kuulub oma riigi koondisesse – toim), Pärnu eksis tihti servil ja temporünnakud ei sujunud kuidagi. 14:14 viigiseisult sai Itaalia klubi paaripunktilise edu, mida käest ei antud ja geim võideti 25:19. Teine geim kulges punkt-punkti-heitluses ja pigem Pärnu dikteerimisel, kuid otsustavatel hetkedel olid vastased taas üle – alates 19:17 eduseisust vahet vaid suurendati ja geim Andreoli meeskonnale taas 25:19.

Kolmas geim läks kiirelt käest, korduvalt jäi vastaste blokiga hätta Pärnu kapten Andrus Raadik, kel polnud kindlasti parim päev. 4:8 kaotusseisul võttis Tali mõtlemisaja ja õige pea vahetas Raadiku asemel mängu noore Taavet Leppiku. Vahe aina kärises – 12:7, 15:9 – ja õiget mängu ei tekkinudki. Külalised võitsid kolmanda geimi 25:11 ning kogu mängu seega 3:0. «Kui üks mees on puudu, on raske mängida. Pean endale kõvasti tuhka pähe raputama, mind võeti täiesti kinni,» kommenteeris Raadik. «Midagi üleloomulikku vastane polnud, lihtsalt enda rünnak ei jäänud üldse maha. Itaaliasse me kindlasti puhkama ei lähe, võitleme lõpuni, veri väljas,» lisas Raadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles