Keskerakond pani paika 12-liikmelise eurovalimiste nimekirja

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu. Taavi Pukk ja Edgar Savisaar.
Keskerakonna volikogu. Taavi Pukk ja Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tänasel Keskerakonna volikogu istungil valisid erakonna volinikud 23 esitatud kandidaadi seast 12-liikmelise europarlamendi valimiste nimekirja.

Valituks osutusid erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, aseesimehed Kadri Simson ja Enn Eesmaa, riigikogu liikmed Jüri Ratas, Mihhail Stalnuhhin, Aadu Must, Priit Toobal, Aivar Riisalu, Mailis Reps, Ester Tuiksoo ja Yana Toom ning hiljuti parteisse astunud politoloog Kerstin-Oudekki Loone, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Europarlamendi valimisnimekirja pürgisid veel riigikogu liige Olga Sõtnik, Tallinna abilinnapead Taavi Aas, Kalle Klandorf ja Mihhail Kõlvart, Kesklinna vanem Mihhail Korb, sisekaitseakadeemia teadus- ja arendusprorektor Ramon Loik, õigusteadlane ja kunagine riigikogu liige Ando Leps, operaator Vladimir Bogatkin, Katleri Taekwondoklubi treener Ilona Uzlova, ettevõtlusega tegelenud Vsevolod Jürgenson ning Viimsi abivallavanem Oliver Liidemann.

Eelmistel, 2009. aastal toimunud eurovalimistel kandideerisid Keskerakonna nimekirjas Edgar Savisaar, Siiri Oviir, Vilja Savisaar, Jüri Ratas, Vladimir Velman, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Jaak Aab, Marika Tuus, Evelyn Sepp, Aadu Must ja Mailis Reps.

Valimistel kogus partei 103 506 häält ning sai selle tulemusega kaks kohta europarlamendis. Euroopa Parlamenti suundusid seejärel Oviir ja Savisaar-Toomast, kes aga kumbki ei kuulu enam praegu Keskerakonda.

Europarlamendi valimised toimuvad 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles