Asekantsler: kui liitlaste vahel on õlg-õla tunne, kindlustame oma julgeolekut

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased
Kaitseväelased Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna Euroopa Liidu poolt heaks kiidetud Kesk-Aafrika Vabariigi (KAV) sõjalise missiooni taustal on veel vara öelda, milline saab olema Eesti kaitseväelaste ülesanne musta mandri kriisipiirkonnas, leidis kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov ETV saates «Välisilm».

Sakkovi sõnul on täna veel vara rääkida eestlaste konkreetsest ülesannetest KAVis, kuna Euroopa Liit kiitis alles täna sõjalise missiooni heaks, ent juba jaanuari lõpuks peaks liit kõigi eelduste kohaselt saama ka ÜRO julgeolekunõukogu vastava mandaadi.

Asekantsler märkis, et sellist palvet, nagu Prantusmaa esitas detsembri lõpus seoses KAVi missiooniga Eestile, tuleb väga harva ette. «Kui suudame midagi ära teha, et liitlased tunneksid õlg-õla tunnet, siis kindlustame sellega oma julgeolekut,» sõnas Sakkov.

Euroopa Liit kiitis täna heaks sõjalise missiooni Kesk-Aafrika Vabariigis, samuti on ka Eesti valitsuskabinet otsustanud saata kaitseväelased neljaks kuuks kriisipiirkonda.

«Meie kava on rühmaga panustada ühekordselt neljaks kuuks, mis on sellistes tingimustes tavapärane rotatsiooniaeg,» ütles ta, lisades, et ei saa välistada, et pärast nelja kuud otsustatakse jätkata üksikute ekspertide või staabiohvitseridega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles