Hannes Luts: trollide asemel rohepesu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Luts
Hannes Luts Foto: Erakogu

Kui Tallinn otsib trollidele asendust, tuleks avalikkusel jälgida, et elektritranspordiks ei maskeeritaks midagi, mis seda tegelikult ei ole, hoiatab transpordisüsteemide analüütik Hannes Luts.

Tallinna Linnatranspordi ASi juht Enno Tamm avaldas Postimehes (PM 22.01) oma visiooni trolliliikluse tulevikust Tallinnas. Tema hinnangul pole klassikalisel trolliliiklusel tulevikku eelkõige seetõttu, et trollid on aheldatud kontaktliini külge ega suuda näiteks liiklusõnnetuse või elektrikatkestuse korral meetritki omal jõul liikuda.

Kahtlemata tuleb nõustuda, et senised trollid ei ole linnaliikluse vajadusi silmas pidades piisavalt paindlikud. Paraku jäi aga artiklist välja see, mida võiks siis vanadele trollidele sobivaks alternatiiviks pidada. Järgnevalt püüan anda ülevaate mõningatest mainitud bussitehnoloogiatest ning sellest, kuivõrd reaalseks alternatiiviks need vanadele trollidele olla võiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles