Monogarov: võtsin noa välja hoiatuseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Monogarov Harju maakohtus
Deniss Monogarov Harju maakohtus Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus täna jätkunud protsessil kinnitas mullu suvel Tallinnas Tammsaare pargis ühe noormehe tapmises ja teise haavamises süüdistatav Deniss Monogarov, et talle tungisid seal kallale kolm noormeest ning tema võttis noa välja vaid nende hirmutamiseks.

«Tahtsin ründajaid vaid hirmutada, kuid see neid ei peatanud,» kinnitas Monogarov ja nentis, et teda rünnanud noormehed olid temast pikemad ja turskemad, vahendas ERR Uudised.

Monogarovi (28) sõnul valdas teda meeletu hirm ja paanika. «Arvasin, et ründajad võtavad mult noa ja tapavad mind selle sama noaga,» ütles Monogarov.

Kohus kuulas täna ligi poolteist tundi Monogarovi ütlusi ning lõpetas seejärel tema kriminaalasja kohtuliku uurimise.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt lõi ta eelmise aasta 1. augusti öösel kella 4.45 ajal Tallinnas Viru keskuse juures asuvas Tammsaare pargis korduvalt noaga 23-aastast Jurit, kes suri saadud vigastustesse.

Süüdistuse kohaselt lõi ta korduvalt noaga ka Juriga koos olnud teist noormeest, kes viidi sündmuskohalt haiglasse ja kelle elu õnnestus meedikutel päästa.

Samuti süüdistatakse Monogarovit selles, et eelnevalt oli ta Viru väljakul asuvas ööklubis Seduction rünnanud ilma põhjuseta üht meest, löönud teda rusikaga ja tõuganud põrandale pikali.

Pärast nende kuritegude toimepanemist põgenes süüdistatav sündmuskohalt. Politseisse ilmus ta ise nädalapäevad hiljem ja kohus võttis ta samal päeval eeluurimise ajaks vahi alla.

Monogarovit süüdistatakse tapmises, mõrvakatses ning avaliku korra raskes rikkumises. Selliste kuritegude eest näeb seadus karistusena ette 8-20-aastase või kuni eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles