Raie muutis Elva matkaraja laiaks suusakoridoriks

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa Tervisespordikeskus usub, et väerajale löödud haavad armistuvad kiiresti. Fotol on taamal näha väerajale tehtud Mariina Tiidori puukuju «Vaenelaps».
Tartumaa Tervisespordikeskus usub, et väerajale löödud haavad armistuvad kiiresti. Fotol on taamal näha väerajale tehtud Mariina Tiidori puukuju «Vaenelaps». Foto: Margus Ansu

Elva külje all valmivad uued spordirajad pahandavad inimesi, kelle osalusel loodi viis aastat tagasi nn väike väerada. Paisjärve-äärsel väeraja lõigul on suusakoridori õgvendamiseks raiutud kümneid puid.

«Kui väerada tegime, oli meie eesmärk olla võimalikult öko: säilitada kõik puud, muuta loodust võimalikult vähe,» meenutas Elva kunstnik Mariina Tii-dor. «Sellise tohutu timmimise peale on masendav näha, kuidas raja asemele on metsa julmalt sisse lõigatud nelja meetri laiune tee.»

Esimesena avaldas Tartu Postimehele tehtu üle pahameelt elvalanna Kaja Silber, endine lasteaiaõpetaja, kes ühena paljudest osales väeraja planeerimisel. Silberi arvates on armsate ja salapäraste käänakutega hubane matkarada põhjalikult rikutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles