Raino Paron: e-residendid meie eduks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raino Paron
Raino Paron Foto: SCANPIX

Vandeadvokaat Raino Paron kirjutab, et Eesti on varemgi ebatavaliste ideede rakendajana tuntust kogunud. Võiksime kasutada oma e-lahendusi selleks, et meid huvitavaid inimesi ja ettevõtteid Eestiga siduda.

Olukorras, kus riigid võistlevad ettevõtluskeskkonna parandamise ja ettevõtete jaoks sobiva keskkonna loomise pärast, on üks võistlusalasid ka uuenduslikud ideed. Võistlus heade ideede pärast on Eestis olnud päris populaarne ning ka riik ise on seda mitmesuguste algatuste kaudu toetanud ja rahastanud.

Sügisel pakkus Sten Tamkivi välja «nipi Eesti paisutamiseks»: et Eesti kui üks e-riigi pioneere võiks kehtestada e-kodakondsuse (või e-residentsuse). Kuigi seda mõtet on siin-seal käsitletud, ei ole seni välja pakutud ühtset ideed, milliseid teenuseid või hüvesid e-kodakondsuse või e-residentsusega seoses võiks pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles