Yana Toom: IRLi Korea sõda

Yana Toom
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Andres Haabu / Postimees

Riigis, kus iga kolmas elanik on mitte-eestlane, ei peaks vene nimedega kandidaadid valimisnimekirjas kedagi ehmatama. Välja arvatud kõige häälekamad Isamaa ja Res Publica Liidu esindajad. Eesti imago kahjustamise võimalusi selgitas Postimehe lugejatele IRL Noorte aseesimees Linda Eichler (PM 23.01).

Tsiteerin: «Euroopa Parlamendi saadikul on kasutada märkimisväärselt rohkem ressursse kui riigi parlamendi liikmel: oma isiklik kolme-neljaliikmeline staap, raha trükiste väljaandmiseks ja konverentside korraldamiseks. Samuti kaasneb selle ametikohaga ligipääs meediale ja Euroopa teistele otsustajatele.»

Tõepoolest korralagedus! Kuidas võib demokraatlik riik 21. sajandil lubada, et opositsioonierakonna esindaja, pealegi veel mitte-eestlase käsutuses oleksid nii väärtuslikud tööriistad? Eichler jätkab: «Lätil on Euroopa Parlamendist kogemus, sinna valitud saadik Tatjana Ždanoka oli sarnaselt Mandžuuria kandidaadiga pühendunud teda lähetanud riigi mustamisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles