Artur Talvik: seilates piraatide lahel

Artur Talvik
, Filmiprodutsent ja stsenarist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Erakogu

Need, kes loodavad sellest artiklist leida põnevaid lugusid eestlastest piraadiküttide ebameeldivatest kogemustest India vanglas, saavad pettumuse osaliseks. Juttu tuleb hoopis teistmoodi piraatidest ja nende küttidest.

Hiljuti valmis Peeter Vihma ja minu koostöös dokumentaalfilm «Okupeeri oma müür». Selles  on juttu aktiivsetest kodanikest nii Eestis kui ka mujal maailmas. Muuhulgas jälgime seal ACTA-vastast võitlust ja ka Euroopas pead tõstvate piraadiparteide tegemisi. Filmi Tartu esilinastuse ajal tegime Peetriga pretsedenditu otsuse: paneme selle torrent’ina vabalt allalaadimiseks The Pirate Baysse üles.

Jah, panime filmi just sinna kuritegelikuks kuulutatud failide vaba allalaadimise keskkonda. Kohta, mille vastu Hollywoodi gigandid võitlevad maruliselt ja mille tegijad on pidanud üle elama mitu kohtuprotsessi. Uudis levis noorte seas kiiresti ja allalaadimine oli massiline. Käime oma filmi näitamas kogukondades ja koolides. Kui me räägime mingist failijagamise keskkonnast või piraatide lahest vanemale seltskonnale, siis vaadatakse meid kalapilguga. Kui me räägime oma teost noortele, tekitab see elevust ja meid vaadatakse nii, nagu me kuuluks mõnda nende salaühingusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles