Lõhnab paprika ja kohvi järele

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamisväärsus: ülemöödunud sajandi lõpukümnendil avatud New York Café, mille menüü juhatab sisse lause «Maailma kõige ilusam kohvik».
Vaatamisväärsus: ülemöödunud sajandi lõpukümnendil avatud New York Café, mille menüü juhatab sisse lause «Maailma kõige ilusam kohvik». Foto: Britt Rosen

Mõistagi ei anna mõnepäevane talvepuhkus Budapestis täit aimu ungarlaste köögist, kuid üks on selge: nälga te selles uhkes suurlinnas ei jää, isegi õhema rahakotiga mitte. Mõned vihjed neile, kel Ungari pealinn reisisihiks.
 

Kohvikud ja koogid

Budapesti-suguses suurlinnas on palju restorane, ka Michelini tärniga pärjatuid, ja tühjadesse majadesse püsti pandud poppe pubisid-klubisid. Kuid kohvikud on nähtus omaette – peaaegu nagu Viinis, kõneldes Austria-Ungari keisririigi pärandist ungarlaste köögile ja elustiilile. Enamasti on need ka köitvad vaatamisväärsused, mis annavad pildi ülemöödunud sajandivahetuse sisekujundusest ja kohvikukultuurist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles