IRLi liige taotles Liberaalse Erakonna kaubamärki, et VIK seda endale ei saaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Herman Kelomees taotles eelmise aasta lõpus enda nimele Liberaalse Erakonna kaubamärki, et seda ei saaks kasutada uut erakonda looma asunud Vaba Isamaaline Kodanik (VIK).

Tartu linnavolikogu IRLi fraktsiooni nõunikuna töötav Kelomees ütles Postimehele, et esitas patendiametile Liberaalse Erakonna kaubamärgi registreerimiseks taotluse, sest talle tundus, et VIK tahab seda endale. Samas pole VIKi liikmete näol tema sõnul tegu liberaalse maailmavaate kandjatega.

«Arvan, et see kaubamärk võiks kuuluda mõnele erakonnale, kes tahab olla ka päriselt liberaalne erakond. Ma ise küll ei plaani sellesse kuuluda, vaid kavatsen liberaalse maailmavaate eest seista oma erakonnas,» lausus aasta eest IRLiga liitunud Kelomees.

Nüüd, kui Vaba Isamaaline Kodanik ja ühendus Parem Eesti soovivad uue erakonna nimeks panna Eesti Vabaerakond ning on moodustanud ka samanimelise algatusgrupi, ei ole Kelomees enam kindel, et ta Liberaalse Erakonna kaubamärki soovib. «Selleks tuleb tasuda riigilõiv. Praegu ma seda veel teinud pole ja kui ma seda 27. veebruariks ei tee, siis kaubamärk vabaneb,» lisas ta.

Vaba Isamaalise Kodaniku juht, detsembris IRList välja astunud Andres Herkel kinnitas Postimehele, et ühing pole loodava erakonna nimena Liberaalset Erakonda isegi kaalunud.

Uue erakonna loomiseks registreeriti eile Eesti Vabaerakonna Algatusrühm, millel praegu on 122 liiget. Algatajad soovivad uue partei asutada septembris, mil plaanitakse kokku kutsuda ka esimene üldkogu, ning osaleda tuleva aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles