Aia suursugune printsess
Kui pojeng (Paeonia) õitseb, jäävad kõik teised taimed aias tema varju. Pojengiõite suurus ja ilu, õievormide ja -värvuste palett on mitmekesine: valged, kollased, roosast kuni tumepunase eri toonideni. Kui Vana-Hiinas ja Jaapanis on pojengi imetletud tuhandeid aastaid, siis meie aedadesse jõudis see taim veidi üle saja aasta tagasi. Pojeng on erakordselt pikaealine püsilill, ta võib pakkuda silmailu aastakümneteks.
Aia suursugune printsess Kui pojeng (Paeonia) õitseb, jäävad kõik teised taimed aias tema varju. Pojengiõite suurus ja ilu, õievormide ja -värvuste palett on mitmekesine: valged, kollased, roosast kuni tumepunase eri toonideni. Kui Vana-Hiinas ja Jaapanis on pojengi imetletud tuhandeid aastaid, siis meie aedadesse jõudis see taim veidi üle saja aasta tagasi. Pojeng on erakordselt pikaealine püsilill, ta võib pakkuda silmailu aastakümneteks. Foto: Raigo Pajula

Eesti talule olid iseloomulikud õue ja selle ümbrusse  istutatud puud, nendib etnoloog Tamara Habicht monograafias «Rahvapärane arhitektuur».

Kommentaarid
Copy