Tartlane õpetab Saudi Araabias füüsikuid

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Mihkel Kree Hugo Treffneri gümnaasiumi tuli, oli ta Lähte külaraamatukogust avastanud juba Jakov Perelmani «Huvitava füüsika» ja mõne õhtuga kõik Perelmani raamatud läbi lugenud. Need avasid ta silmad füüsika ja loodusteaduste suhtes.
Kui Mihkel Kree Hugo Treffneri gümnaasiumi tuli, oli ta Lähte külaraamatukogust avastanud juba Jakov Perelmani «Huvitava füüsika» ja mõne õhtuga kõik Perelmani raamatud läbi lugenud. Need avasid ta silmad füüsika ja loodusteaduste suhtes. Foto: Kristjan Teedema

Kui Marseille’ ülikooli füüsikadoktorandil Mihkel Kreel õpingutest ja Saudi Araabias füüsika õpetamisest jääb aega üle, astub ta tihti läbi kodukoolist Hugo Treffneri gümnaasiumist. Direktor on temast vaimustuses. 

Kui Google’i käest küsida, kes on Mihkel Kree, vastab otsingumootor esimesena kümne aasta vanuse ajalehelooga: «Peaaegu imelaps Mihkel Kree: «Ma treenin mõtlemist.».» Noormees oli sellel ajal gümnaasiumi lõpetamas ja valmistus sõitma rahvusvahelisele füüsikaolümpiaadile Taiwani.

«Olümpiaadide edu (Kree sai 2002. aastal rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil pronksi ja informaatikaolümpiaadil hõbemedali, 2003. aastal auhinnati teda nendel olümpiaadidel mõlemas aines hõbemedalitega – toim) seostus minu jaoks eelkõige töö ja pühendumisega, mis ma sinna panin. Tulemuste ja selle vahel, kui palju ma õppisin ja ette valmistasin, oli selge korrelatsioon,» räägib Kree.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles