Reinsalu: oleme valmis 2015. aastal valitsust moodustama

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

IRL esimees Urmas Reinsalu ütles täna Tallinnas partei suurkogul peetud kõnes, et kui inimesed erakonda usaldavad, on IRL valmis 2015. aasta riigikogu valimiste järel valitsust moodustama.

«Me töötame selle nimel, et Eesti oleks vaba ja Eesti oleks meile kõigile elamiseks parim paik maailmas,» ütles Reinsalu.

Ta märkis, et Riigikogu valimisteni on jäänud aasta ja paar nädalat. «Hindan kõrgelt valitsuses koostööd Reformierakonnaga. Eestil on olnud eestimeelne ja aus valitsus,» ütles Reinsalu.

«IRLi seisukoht on, et me teeme asjalikku koostööd kõigi eestimeelsete erakondadega. Ma tervitan kõiki uute erakondade loojaid ega suhtu neisse sugugi üleolevalt,» kinnitas ta.

Reinsalu kritiseeris teravalt Keskerakonda. «Edgar Savisaare juhitud Keskerakonna poliitika ei kanna endas eestimeelsust,» ütles ta. «Keskerakond näeb oma praktiliste sammude läbi Eestit venemaa mõjusfääris. IRL on selgelt vastu Venemaa mõju laiendamisele Euroopa Liidus ja Eestis. Meie oleme kindlad, et Eesti on läänes,» rääkis ta.

Reinsalu ütles, et IRL on usaldusväärne valitsuspartner ja välistab valitsuskoostöö Savisaarega.

IRLi esimees toetas eelseisvat piirilepingu sõlmimist Venemaaga. «Piirijoone kokkulepe on meie julgeoleku huvides. Peame Eesti rahvusliku julgeoleku nimel pragmaatiliselt otstarbekaks piirileppe sõlmimist. Kõik, mis suurendab meie rahvuslikku julgeolekut, on otstarbekas,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles