Paljassaare reoveepuhastusjaam ootab homme külastajaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare reoveepuhastusjaam.
Paljassaare reoveepuhastusjaam. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna ja selle lähivaldade elanikke ning ettevõtteid teenindav Paljassaare reoveepuhastusjaam kutsub sel laupäeval, 29. mail kella 11-15 kõiki huvilisi tutvuma jaama tööga.


Avatud uste päevaga saab ühtlasi alguse kampaania «WC ei ole prügikast», mille eesmärk on selgitada, milliseid jäätmeid tohib ja milliseid ei tohi kanalisatsioonisüsteemi visata, teatas AS Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Priit Koff.

Reoveepuhastusjaama avatud uste päeval viivad jaama spetsialistid igal täis- ja pooltunnil läbi eesti- ning igal täistunnil venekeelseid ekskursioone, kus tutvustatakse külalistele reovee mehhaanilist, keemilist ja bioloogilist puhastust, selgitatakse, mil moel taaskasutatakse protsessi käigus tekkiv biogaas ning reoveesettesegust saab haljastuseks sobilik kasvumuld.

Kohapeal jagatakse külalistele ka lihtsaid ja igasse kodusse sobilikke näpunäiteid, mil viisil saavad kõik linlased anda oma panuse puhta looduskeskkonna säilitamiseks. Tutvustatakse ka heitveelaborite tööd. Viimane ekskursioon stardib reoveepuhastusjaama peahoone eest kell 15. Paralleelselt ekskursioonidega toimuvad lõbusad tegevused ka lastele.

Paljassaare reoveepuhastusjaamas puhastatakse Tallinna ja ümberkaudsete valdade reo- ja sademeveed, kasutades selleks kaasaegseid ning keskkonnasõbralikke puhastustehnoloogiaid. Puhastus kestab ligikaudu ööpäev ehk 24 tundi – alates hetkest, mil must vesi jaama siseneb kuni hetkeni, mil puhas vesi merre juhitakse. Täna puhastab Paljassaare reoveepuhastusjaam ligikaudu 120 000 kuupmeetrit reovett ööpäevas. 2009. aastal puhastas reoveepuhastusjaam rohkem kui 46 miljonit kuupmeetrit reovett.

Reoveepuhastusjaam asub pealinna loodeosas Paljassaare poolsaarel aadressil Paljassaare põik 14. Üritus on kõigile huvilistele tasuta. Paljassaare reoveepuhastusjaama saab külastada ka jalgratta või rulluiskudega, jaama territooriumil on tasuta jalgrattaparkla ja rulluisuhoid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles