Venelased: Rahvusvaheline Suusaliit on Norra hampelmann

, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dario Cologna on tõstnud võidukalt käed. Samas heitlevad Martin Johnsrud Sundby ja Maksim Võlegžanin (paremal) pronksi eest. Sundby on selgelt venelasele ette sõitnud.
Dario Cologna on tõstnud võidukalt käed. Samas heitlevad Martin Johnsrud Sundby ja Maksim Võlegžanin (paremal) pronksi eest. Sundby on selgelt venelasele ette sõitnud. Foto: AP/Scanpix

Sotšis on puhkenud suusasõda. Ühel pool rindejoont seisab Venemaa, teisel Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) ja Norra, kelle hampelmann see organisatsioon venelaste sõnul olevat. Sõja põhjustas vene suusatajalt Maksim Võlegžaninilt röövitud pronksmedal. Röövija oli Martin Jonsrud Sundby, kes takistas konkurenti lõpusirgel.

Suusavahetusega sõidu viimased meetrid. Dario Cologna ja Marcus Helner peavad kullavõitlust. Tagapool vajub Sund­by oma finišikoridorist välja, ette meetri võrra tagapool asuvale Võlegžaninile, suusadki võisid kokku käia.

«Ma ei mäleta viimast sadat meetrit, olin nii väsinud,» lausus Sundby finiši järel ja kehitas õlgu. «Kaotasin korraks tasakaalu, seda küll. Pärast video ülevaatamist võin öelda: see polnud minu poolt fair play. Läksin kõrvalrajale, kuid mitte tahtlikult. Aga kas ma sellega Võlegžaninilt pronksi võtsin ... Seda ma ei usu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles