Prantslased põhjendavad KAVi Rwandaga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnaud Danjean kuulub küll praegu opositsioonis olevasse konservatiivsesse UMPsse, kuid kiidab siiski sotsist presidendi François Hollande'i otsust Kesk-Aafrikas sekkuda.
Arnaud Danjean kuulub küll praegu opositsioonis olevasse konservatiivsesse UMPsse, kuid kiidab siiski sotsist presidendi François Hollande'i otsust Kesk-Aafrikas sekkuda. Foto: Andres Haabu

Prantsusmaal pole Kesk-Aafrika Vabariigis (KAV) suurt majandushuvi, küll aga kummitab neid siiani 20 aasta tagune mälestus sellest, kuidas Rwandas sadade tuhandete inimeste julma tapmist ei peatatud, väidab europarlamendi julgeolekukomisjoni prantslasest esimees Arnaud Danjean.

Mille poolest erineb KAVi missioon mullu alanud Mali missioonist?

Ma saan aru, et inimesed väljast näevad KAVi järjekordse Prantsuse missioonina Aafrikas. Tegelikult on see märksa erinev Malist, kus me pidasime sõda ühe selgelt identifitseeritud terroristliku rühmitusega, kes tahtis riiki üle võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles