Tõmošenko lihtsalt ei pääse

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko advokaati Serhi Vlassenkot tabas möödunud detsembris Harkivi istungi eel tundmatute kurjategijate korraldatud briljantrohelise rünnak.
Julia Tõmošenko advokaati Serhi Vlassenkot tabas möödunud detsembris Harkivi istungi eel tundmatute kurjategijate korraldatud briljantrohelise rünnak. Foto: Reuters/ScanPix

Eile lükkas Harkivi kohus tagasi vangistatud opositsiooniliidri Julia Tõmošenko kaitsjate palve naise kinnipidamistingimusi leevendada. Advokaadid palusid kohtul lubada Tõmošenkol kasutada mobiiltelefoni, võtta vastu rohkem külastajaid ning teha Harkivis jalutuskäike.

Tõmošenko, kes mõisteti 2011. aastal võimu kuritarvitamise eest seitsmeks aastaks vangi, kuid suure osa sellest ajast on veetnud seljaprobleemide tõttu valvega haiglas, ise eilsel istungil ei olnud. Küll oli kohtusaal puupüsti täis ajakirjanikke ja endise peaministri poolehoidjaid. Toetajad olid sinna kaasa võtnud ka plakatid kirjaga «Lõpetage Julia tagakiusamine!».  

Ukraina ekspeaminister on oluliseks mõjuriks ka praegu Ukrainas toimuvates sündmustes. Analüütikute sõnul oleks juhul, kui endine valitsusjuht ime läbi peaks vanglast vabanema, peamiseks opositsioonierakonna Batkivštšina presidendikandidaadiks just Tõmošenko, mitte teda partei eesotsas asendav Arseni Jatsenjuk või UDARi liider ja avalikult presidendiks saada ihkav Vitali Klitško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles