Hoolekogu sõdib linna kava vastu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna opositsioonierakondade noored avaldasid eile linnavolikogu ees meelt haridusvaldkonda juhtiva abilinnapea Mihhail Kõlvarti vastu, kes nende hinnangul kasutab vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku takistamiseks kahtlaseid ja korruptiivseid võtteid. Kõlvarti umbusaldusavaldus ei läinud volikogu istungil aga läbi – abilinnapea umbusaldamist toetas 25 ja selle vastu oli 42 linnavolinikku.
Tallinna opositsioonierakondade noored avaldasid eile linnavolikogu ees meelt haridusvaldkonda juhtiva abilinnapea Mihhail Kõlvarti vastu, kes nende hinnangul kasutab vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku takistamiseks kahtlaseid ja korruptiivseid võtteid. Kõlvarti umbusaldusavaldus ei läinud volikogu istungil aga läbi – abilinnapea umbusaldamist toetas 25 ja selle vastu oli 42 linnavolinikku. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart (Keskerakond) ei varja, et Kadrioru ja Sikupilli kooli liitmise plaani taga on põhjus, et linn ei taha loobuda juba tehtud investeeringutest.

«Praeguses olukorras, kus lähestikku on kaks renoveeritud kooli, kuid ühes käib liiga palju õpilasi ja teises liiga vähe, on majanduslikult ebaefektiivne,» rääkis ta. «Jah, me lähtusime koolide liitmise plaanis majanduslikust aspektist, kuid kindlasti ei taha me teha järeleandmisi õppetöö sisulises kvaliteedis.»

Kadrioru saksa gümnaasiumi hoolekogu selgitas möödunud nädalal lapsevanematele kahe kooli liitumise plusse. Kõlas väide, et Kadrioru koolile ei tähenda see mitte liitumist teise kooliga, vaid laienemist teise kooli arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles