Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommy Tokyo
«We Blister And We Bleed» 
(Warner Music)
Tommy Tokyo «We Blister And We Bleed» (Warner Music) Foto: Repro

    Tommy Tokyo

«We Blister And We Bleed»

(Warner Music)

Hinne 3

Norra trubaduur

Tommy Tokyo on 43-aastane Norra folktrubaduur Tommy Lorange Ottosen. Võrdlemisi küpses eas kitarri mängima õppinud mees andis oma esimese sooloalbumi «Octopus Drunk & Arms To Prove It» välja aastal 2007, see oli puhas köögilindistuste  kogumik. Oma viimased salvestused on ta avaldanud kontserni Warner kaubamärgi all, kume ja eputav köögisaund on kadunud, kõik oluline on aga kenasti alles.

Tommy Tokyo on klassikaline kitarriga mees mustas, kelle loomingus on sõnad sageli ilmselt olulisemad kui muusika. Kurbade silmade ja puhmas habemega lüürilised mehemürakad mõjuvad tegelikult alati hästi ja nelja lapse isa Tommy on lisaks veel ka hea laulja. Tema melanhoolsed, kuid mitte ohvripositsioonilt lähtuvad ingliskeelsed käsitlused elust, armastusest, surmast ja perest pole muidugi igaühele, kuid kodumaal on tal oma kindel publik ja tihe kontserdikalender.

Tommy Tokyo lüürika kuulub pigem vaatleja tüüpi poeedile, kes enamasti hoidub seisukohavõttudest ning lubab endale vaid situatsioonikirjeldusi. Teisalt on tegemist jällegi huvitava sisekaemusega, mis samas uurib isiksust ja individuaalsust ning selle seoseid ümbritseva keskkonnaga ja püüab omal viisil murda nendevahelisi barjääre.

Margus Haav
---------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles