Riigikogu komisjon arutab presidendivalimisi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta augustis valis riigikogu Toomas Hendrik Ilvese esimeses hääletusvoorus taas viieks aastaks presidendiks. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Liisa-Ly Pakosta vabariigi valimiskomisjoni liikmete pilkude saatel oma sedelit hääletuskasti laskmas.
2011. aasta augustis valis riigikogu Toomas Hendrik Ilvese esimeses hääletusvoorus taas viieks aastaks presidendiks. Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Liisa-Ly Pakosta vabariigi valimiskomisjoni liikmete pilkude saatel oma sedelit hääletuskasti laskmas. Foto: Raigo Pajula

Parlamendi põhiseaduskomisjon hakkab järgmisel nädalal arutama, kas enne 2016. aastal toimuvaid presidendivalimisi tuleks teha riigipea valimise korras muudatusi.

Mõttevahetuse aluseks on põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Maruste (Reformierakond) ettepanekud, mis autori sõnul on mõeldud üksnes arutelu ärgitamiseks.

«See on alus mõttevahetuseks, mitte midagi muud,» ütles Maruste ning kinnitas, et kõne alla võetakse võimalikud valimisprotseduuride muudatused üksnes kehtiva põhiseaduse piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles