Vangid lähevad massiliselt pankrotti

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangide pankrotiavalduste menetlemine tähendab raha minema loopimist, kuna halduritel pole lootust vangidelt oma tasu kätte saada.
Vangide pankrotiavalduste menetlemine tähendab raha minema loopimist, kuna halduritel pole lootust vangidelt oma tasu kätte saada. Foto: Corbis/Scanpix

Vangid on hakanud pärast riigikohtu pretsedenti hulganisti esitama pankrotiavaldusi, mille menetlemise kulud teevad meelehärmi pankrotihalduritele.

Nelja naise vägistamise eest 15-aastase vang­la­karistuse saanud Guntars Kaziks taotles mullu enda pankroti väljakuulutamist. Ta põhjendas taotlust sellega, et peab vangis istuma veel 12 aastat ega saa ilma sissetulekuta kuidagi rahuldada kohtutäiturite ja teiste ametiasutuste esitatud nõudeid. Nii Tartu maakohus kui ka Tartu ringkonnakohus jätsid tema pankrotiavalduse menetlusse võtmata.

Kõigi suureks üllatuseks otsustas aga riigikohus 2013. aasta 27. veebruaril, et kohtutel polnud õigust keelduda. Sellest sai alguse tänaseni kestev massiline vangide pankrotiavalduste vool, mis tekitab paksu verd nii kohtutes kui ka pankrotihaldurite seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles