Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajukaja & Maria Minerva
«C U Again EP»
(Pudru Kuul / Porridge Bullet)
Ajukaja & Maria Minerva «C U Again EP» (Pudru Kuul / Porridge Bullet) Foto: Repro

    Ajukaja & Maria Minerva

«C U Again EP»

(Pudru Kuul / Porridge Bullet)

Hinne 4

Jällenägemine meistritega

Tutvustusvooru jätan julgelt vahele, sest omas skenes ei ole vaja kummalegi nimele isegi Eestist väljaspool mingit sissejuhatust teha. Kes Saaremetsa ja Juurt ei teaks. «C U Again» on 2012. aasta «Nii hea» järeletulija, neljast loost kolm on eelkäijaga samal ajal salvestatud. Nimiloo kuulamise järel oli esimeseks emotsiooniks pettumus. Ajukaja & Andrevski sulest on viimasel ajal sellist kulda tulnud, et mida üks naiivpopi südamega lugu ikka juurde annab, isegi paljulubava koostöö raames.

Nii Maria kui Ajukaja on oma lati nii kõrgele seadnud, et tühjalt lehelt kuulamine on pea võimatu. Aga mida enam seda repetiivset lugu käiata, seda selgemaks muutub, et «C U Again» on mõlema artisti (väga kõrgele tõstetud) tasemel, krutskeid ja läbimõeldust täis.

«Bring Me Down» on klassikaline Minerva, armuvalu ja lo-fi (mis vahel ka sama asi), aga EP keskmeks on B-poole avalugu «All The ­Heart Breaks», house-oopus, kus Ajukaja ja Minerva koostöö täismahus õitsele lööb ja viimasedki kahtlused hajutab. Lõpulugu «Igav ja suva» on tänuväärne eestikeelne ekskursioon paralleelmaailma kantrisse, mis mõnes teises paralleelmaailmas kõlaks isegi kooriseades laulupeol. Pole üldse ebatõenäoline.

Silvia Urgas
----------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles