Kiievi kergendust ja rõõmu varjutas lein

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased ja Lääne-Ukrainast neile appi tõtanud miilitsatöötajad eile Kiievis Iseseisvuse väljakul juttu puhumas.
Valitsusvastased ja Lääne-Ukrainast neile appi tõtanud miilitsatöötajad eile Kiievis Iseseisvuse väljakul juttu puhumas. Foto: AP/Scanpix

«Läks vaja üht 70 hukkunuga hommikut, et EL tegutsema hakkaks ja Venemaa seda ei blokeeriks,» iseloomustas Olga Dragileva, praegu Kiievis viibiv Läti Raadio ajakirjanik Ukrainas eile toimunud murrangut.

Kuigi eelmist päeva meenutasid ikka veel verejäljed tänavail kohtades, kus vigastatuid ja hukkunuid lohistati, oli muutus ajakirjaniku sõnul märkimisväärne. «Maidanil, kohas, kus eile oli suur barrikaad ja palju militsionääre, valitses täna täielik tühjus – seal polnud ühtki militsionääri,» iseloomustas ta. «Isegi parlamendi väravad olid lahti – igaüks võis siseneda. Seal olnud korrakaitsejõud paistsid olevat lahkunud kiiruga, sest nende asjad vedelesid seal.»

«Ukraina meedias levib info, et Berkut läks minema, teatades, et neile aitab – nad on rahva poolel,» edastas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles