Vene suursaadiku antud ümbrikus oli Putini aastapäevatervitus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia. Venemaa Föderatsiooni suursaadik Juri Merzljakov abikaasaga.
Presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia. Venemaa Föderatsiooni suursaadik Juri Merzljakov abikaasaga. Foto: Presidendi kantselei

Eilsel vabariigi aastapäeva vastuvõtu kätlemistseremoonial jäi silma Venemaa suursaadik Juri Merzljakov, kes andis president Toomas Hendrik Ilvesele üle ümbriku.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam vastas Postimehe järelepärimisele, et ümbrikus oli Venemaa riigipea Vladimir Putini aastapäevatervitus Ilvesele.

«Üleandmiseks on väga erinevad võimalused,» kinnitas Sildam. «Eesti riigipea saab riigi iseseisvuspäeva puhul väga paljudelt teistelt riigipeadelt õnnitlusi. Neid saadetakse, kasutades tänapäevaseid sidevahendeid, postiteenust, diplomaatilist posti, aga neid võib ka isiklikult üle anda, suursaadiku vahendusel. See on täiesti normaalne protsess.»

Presidendi kantselei teatel oli Putini õnnitlus Ilvesele järgmine: «Olen kindel, et Eesti ja Venemaa konstruktiivsete heanaaberlike suhete areng vastab täiel määral meie rahvaste huvidele. Soovin Teile ja kõigile Teie paljurahvuselise maa elanikele õnne, kordaminekuid ja õitsengut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles