Paet: loodame näha Venemaa lahket suhtlemist lähinaabritega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet nimetas täna riigikogus toimuval välispoliitika arutelul Eesti ja Venemaa suhteid töiseks, kuid ütles, et mõnes valdkonnas saaks oluliselt paremini, lisaks loodab Eesti tema sõnul idanaabrite juures näha vaba kodanikuühiskonna arengut ning lahket ja avatud suhtlemist ka oma lähinaabritega.

Paet ütles välispoliitika arutelul, et Eesti ja Venemaa suhted on töised, kuid on valdkondi, kus saaks oluliselt paremini. «Nii on näiteks kaubanduspiirangud paraku muudele arengutele vastu liikumine. Kõikidele asjaosalistele oleks kasu vastupidisest käitumisest,» rääkis ta.

Tema sõnul pannakse ühele lahtisele ja ebakindlale teemale 18. veebruaril allkirjastatud piirilepingute näol nüüd loodetavasti punkt. «Piir on konkreetne ja selge nähtus – see peab olema ka õiguslikult täpselt määratletud. Tegemist on otseselt julgeolekusse puutuva teemaga ning mul on hea meel, et riigikogu näitas 2012. aasta sügisel üksmeelt, kui kõik riigikogus esindatud erakonnad ühinesid ettepanekuga, et leida lahendus, mis võimaldaks piirilepetel jõustuda,» märkis ta.

Paeti sõnul on lisaks piirilepingutele värskelt sõlmitud Eesti ja Venemaa diplomaatilise kinnisvara leping ning välisministeeriumide koostöölepe. Ta avaldas lootust, et peagi saavad jõusse ka topeltmaksustamise vältimise leping, majanduskoostööleping ning paljud teised ettevalmistatavad Eesti ja Venemaa kokkulepped.

«Ja loomulikult me loodame idanaabrite juures näha ka vaba kodanikuühiskonna arengut ning lahket ja avatud suhtlemist ka oma lähinaabritega,» ütles välisminister riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles