Vestlus lekkis internetti

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Cathe­rine Ashtoni ning Eesti välisministri Urmas Paeti 26. veebruaril toimunud telefonikõne Kiievi sündmustest salvestati ja lekkis eile internetti Youtube’i keskkonda. Kõne avalikuks tuleku taga võivad olla mõne teise riigi salateenistused.

Paet ütles eile välisministeeriumis toimunud pressikonverentsil, et telefonivestluse eesmärk oli anda Euroopa Liidu välispoliitikajuhile edasi Kiievis valitsevaid meeleolusid ja seda, mida räägivad seal toimunud vägivaldsetest sündmustest kohalikud elanikud.

Paet rõhutas eile, et ei edastanud telefonikõnes mitte oma seisukohti, vaid vahendas, millest räägivad kohalikud inimesed. Välisministri sõnul ei ole tal aimu, mil moel see telefonikõne lekkis, ning ta ei pidanud vajalikuks hakata seda ka oletama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles