16 poliitnõunikku pakivad koos ministritega asju

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kui valitsusest lahkuvaid Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ministreid ootab töö riigikogus, siis nende nõunikud ja abid ei saa loota pehmele maandumisele, vaid peavad olema valmis täiendama töötute poliittöötajate armeed. IRLi kuue ministri kõrval kaotab töö 16 poliitilist 1000–2500-eurose kuupalgaga nõunikku ja abi.

Kui haridus- ja teadusministril on vaid üks poliitiline nõunik, siis ülejäänud IRLi ministritel on neid kolm ja regionaalministril koos omavalitsusreformi projektijuhiga koguni neli. Poliitilise nõuniku koht on erakonna noorte poliitikute võimalus ehitada üles oma poliitilist karjääri, aga nende seas on ka igipõliseid nõunikke. Näiteks regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri kõrval askeldab Aivo Vaske, kes on samasugust ametit pidanud juba Juhan Partsi kõrval, kui ta oli riigikontrolör, aga ka Tõnis Paltsu juures tema lühikese rahandusministri karjääri ajal. Nüüd on ta aidanud Kiisleril haldusreformi käima tõmmata.

Pikaajaline riigitöö staaž on ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri nõunikul Kalle Liebertil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles