Savisaar ei osalenud Keskerakonna kohtumisel Ilvesega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile peaministrikandidaadi määramiseks erakondadega konsultatsioone alustanud president Toomas Hendrik Ilves ootas täna pärastlõunaks enda juurde Keskerakonna esindajaid, partei esimees Edgar Savisaar aga kohtumisel ei osalenud.

Keskerakonna pressiesindaja ütles Postimehele, et kohtumisele läks seekord erakonna riigikogu fraktsiooni juhtkond ehk fraktsiooni esimees Kadri Simson ning aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb.

Simson ütles kohtumise järel ajakirjanikele, et kutse esitatigi kolmele fraktsiooni esindajale. «Presidendi nõunik selgitas ka seda, et fraktsiooni liikmed on need, kes hakkavad uue peaministrikandidaadi üle hääletama,» märkis ta.

President alustas erakondadega peaministrikandidaadi määramiseks konsultatsioone eile, mil temaga kohtusid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu esindajad. Sotsiaaldemokraatidega uue võimuliidu loomiseks konsultatsioone pidava Reformierakonna esindusega kohtub president homme.

Peaministrikandidaadi määramiseks on presidendil aega järgmise nädala alguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles