Valga algatas suurvalla moodustamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigipiiri post Valgas..
Eesti riigipiiri post Valgas.. Foto: Margus Ansu.

Valga linnavolikogu eilsel istungil otsustati algatada haldusterritoriaalse korralduse muutmine.


Liitumisettepanek otsustati teha Taheva, Karula, Hummuli, Tõlliste Õru ja Sangaste valdadele, kirjutas Valgamaalane.

Uue suure omavalitsuse moodustaksid eespool nimetatud omavalitsused koos Valga linnaga senistes piirides tervikuna.

Eeldatakse, et suurvald saab rohkem raha, mis tagab omavalitsuse haldussuutlikuma toimimise ja seeläbi suureneb ka toetuste saamine erinevatest Euroopa Liidu fondidest.

Ettevalmistamisel on projekt «Valga piirkonna omavalitsuste ühinemise analüüs ja strateegia», mille eesmärk on selgitada välja liitumise võimalikud mõjud piirkonna arengule ja ühisteenuste toimimisele. Samuti kuulub selle ülesannete hulka ühinemist puudutava arengustsenaariumi ja tegevuskava väljatöötamine.

Projekti eelarve on kokku 2 312 844 krooni. Rahastamistaotlus on esitatud Norra-EMP regionaalarengu toetusskeemile, kust loodetakse saada 1 965 917 krooni. Norra-poolne koostööpartner on projektis Nordlandi maakonna Tysfjordi omavalitsus.

Mitmel volinikul tekkis küsimus, miks on omavalitsuste partneriks projektis valitud ka MTÜ Paju Pansionaadid. Leiti, et see võib tähendada, et üks teenusepakkuja on juba välja valitud. Linnapea põhjendas seda oma vastuses sellega, et Paju Pansionaadid on senini linnale teenust korralikult pakkunud ja soovib seda ka edaspidi teha.

Samuti tekkis küsimus, miks ei ole nende omavalitsuste nimekirjas, keda projekt puudutab, Sangastet. Vastati, et projekt on varem esitatud ja kui leiab rahastamist, tehakse ikka uuring ka Sangaste kohta.

Esmalt aga esitatakse haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamise ettepanek Taheva, Karula, Hummuli, Tõlliste, Õru ja Sangaste vallavolikogule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles