VEBi dokumentide asjus algatati kriminaalmenetlus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kraft.
Vahur Kraft. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigiprokuratuur algatas möödunud nädalal kriminaalmenetluse, et uurida VEB fondi võltsitud kirja ja selle päritolu.

«Riigiprokuratuur alustas 6. märtsil VEB fondi nõuete menetlemise ja rahuldamise asjaolude väljaselgitamiseks moodustatud riigikogu uurimiskomisjoni avalduse alusel kriminaalmenetluse dokumendi võltsimise ja võltsitud dokumendi kasutamise tunnustel seoses sellega, et Vahur Kraft esitas möödunud aasta 16. oktoobril uurimiskomisjonile võltsitud koopiad VEB panga 12.09.1994 kirjast nr 32/6897 äriühingule TSL International ning 12.12.1994 TSL International kirjast nr 0123/94 VEB pangale,» ütles riigiprokuratuuri nõunik Carol Merzin. «Kriminaalmenetluse käigus kontrollitakse muude võimalike kuriteokoosseisude esinemist seoses võltsitud dokumentide esitamisega. Kriminaalasja eel­uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei.»

VEB fondi uurimiskomisjoni esimees Rainer Vakra ütles kriminaalmenetluse algatamist kommenteerides: «Järelikult on nii palju kahtlusi üleval ja küsitavusi õhus, et prokuratuur otsustas kontrollida neid fakte läbi kriminaalmenetluse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles