Ajakirjaniku tapjad: ta oli Briti spioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Horner mullu 20. augustil.
Nils Horner mullu 20. augustil. Foto: SCANPIX

Vastutuse rootsi ajakirjaniku Nils Horneri tapmise eest Kabulis võttis täna endale vähetuntud islamirühmitus. Kohalike võimude sõnul mõrvale aga selgitust pole ja nad otsivad kaht kahtlusalust.


Horner lasti maha jõukamas Kabuli linnaosas liibanoni restorani lähedal. Kui Talibanile on iseloomulikud pigem suitsiidiplahvatused, siis ajakirjaniku tapja tulistas teda lühikeselt distantsilt.

Veretöö võttis omaks vähetuntud Talibanist eraldunud Fidai Mahazi rühmitus. «Ta ei olnud ajakirjanik, ta oli Briti spioon,» teatas rühmitus oma veebilehel.

Põhi-Talibani esindaja eitas omakorda nii igasugust sidet Horneri tapmise kui Talibaniga. Pakistanis baseeruvate Talibani allikate kohaselt on Fidai Mahazi spetsialiseerunud kuritegevusele, palgamõrvadele ja inimröövidele.

Afganistani võimud neid väiteid kommenteerida ei soovinud. «Horneri mõrvaga võis seotud olla kaks inimest, nemad on peamised kahtlusalused ja neid nägid tunnistajad. Me üritame saada nende pilte turvakaameralt,» teatas siseministeeriumi pressiesindaja Sediq Sediqqi.

51-aastane Horner oli kogenud ajakirjanik, kes muuseas oli kajastanud nii Talibani kukutamist 2001. aastal kui Iraagi sõja algust 2003. aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles