Jüri Talveti looritatud draamad

Kärt Hellerma
, kirjanik ja kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Talvet
Jüri Talvet Foto: Margus Ansu

Jüri Talveti 375-leheküljeline luule valikkogu koondab nii tema värskemat kui ka vanemat loomingut, andes võimaluse võrrelda, kuidas on tema laad muutunud võrreldes aegadega, mis jäävad nüüdseks rohkem kui 30 aasta taha.

Raamatu mahukust võib imeks panna, aga võib ka mitte. Kuigi Talvet on tegev mitmel alal, on kõik tema ametid seotud kirjandusega. Ta õpetab kirjandust, tõlgib kirjandust ja toimetab kirjandust. Ta on pühendunud kirjandusinimene – nii akadeemilisel kui ka vähem akadeemilisel moel.

Ajal, mil mina Tartu ülikoolis ajakirjandust õppisin – see aeg jääb samuti rohkem kui 30 aasta taha –, ei olnud Talvet veel avalikkuses tuntud kui luuletaja. Meie silmis oli ta ennekõike noor ja sümpaatne, meeldiva malbe olekuga väliskirjanduse õppejõud, kelle aine maht meie õppeprogrammis oli meeletult suur. Tema kursuse täielik omandamine nõudnuks tänapäevases mõistes ikka väga korraliku mahuga kõvaketast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles