Uus valitsusliit: eesti õppekeelele ülemineku reform vene koolides jätkub

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Klaas.
Urmas Klaas. Foto: Peeter Langovits

Pühapäeval Tallinnas hotellis Euroopa jätkunud koalitsiooniläbirääkimistel leppisid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik erakond kokku, et jätkatakse mitte-eesti keelega koolide üleminekut eesti õppekeelele. Samuti tõstab uus valitsusliit 2015 õpetajate palku.

«Jätkame hariduses mitte-eesti keelega koolide üleminekut eesti õppekeelele. Hariduse kvaliteedi tõstmiseks nendes koolides panustame eesti keele õpetamise taseme parandamisse, õpetajakoolitusse ja kaasaegsetesse õppematerjalidesse,» lausus riigikogu kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas.

«2015. a eelarvesse oleme planeerinud õpetajate palgatõusu,» lubas Klaas.

Uue valitsuse moodustamisel on prioriteetideks tööjõumaksude vähendamine, sh tulumaksu ja töötuskindlustusmakse määra langetamine ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmine, lastetoetuste tõus ja kaitsekulude tagamine vähemalt 2 protsenti SKTst.

Täna koalitsioonikõnelustel läbiräägitavad teemad on haridus, keskkond, energeetika, ettevõtlus, põllumajandus ja transport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles