Vandaalid rüüstavad linna haljastust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna peenardelt varastatakse võõrasemasid ja muid taimi.
Tallinna peenardelt varastatakse võõrasemasid ja muid taimi. Foto: Peeter Langovits

Tallinna keskkonnaameti teatel on viimasel ajal suurenenud võõrasemataimede ja põõsaistikute vargused Nõmme ning Mustamäe ühissõidukite peatustest, Stroomi rannapargist on varastatud 88 mägimänni istikut.

Vaasid varastati lilledest tühjaks Sõpruse puiesteel, Tedre tänaval, Tihase tänaval, Akadeemia tee Keemia peatuses, Vabaduse puiesteel Valdeku, Jannseni ja Hiiu peatustes ning Pärnu maanteel Risti peatuses. Tekitatud kahju hinnati umbes 10 000 krooni suuruseks. Kadunud lillede asemele on istutatud 820 uut võõrasemataime.

Mai alguses Stroomi rannapargi alale istutatud 388 mägimännist läks kaduma 88 istikut. Kahju suurus on ca 20 000 krooni.   

19. aprillil kella 12 paiku avastati, et Narva maantee 6 maja hoovis oli lõhutud lastemänguväljaku aed. Lõhkumisega tekitati kahju 1488 krooni.

Tallinna keskkonnaamet kutsub linnakodanike üles suhtuma heaperemehelikult linna haljastusse. Linlased saavad veel kuni 11. juunini kestva häbiposti konkursi raames teatada Tallinna keskkonnaametile heakorda rikkuvatest isikutest - prügi omavoliliselt mahapanijatest, linnavara lõhkujatest, sodijatest.

Konkursil osalemiseks tuleb heakorra rikkujatest teha fotod ja saata need koos avaldusega (väärteoteatega) konkreetse rikkumise kohta keskkonnaametisse e-posti aadressil keskkonnaamet@tallinnlv.ee või postiaadressil Harju 13, 10130 Tallinn. Märksõnaks häbipost.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles