Uued ministrikohad loovad sotsiaal- ja rahavalitsuse

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul tutvustasid sündivat koalitsioonilepet ajakirjanikele praeguselt sotsiaalministri kohalt peaministritoolile liikuv Taavi Rõivas (vasakul) ja sotsiaaldemokraatide liider, tulevane kaitseminister Sven Mikser.
Eile õhtul tutvustasid sündivat koalitsioonilepet ajakirjanikele praeguselt sotsiaalministri kohalt peaministritoolile liikuv Taavi Rõivas (vasakul) ja sotsiaaldemokraatide liider, tulevane kaitseminister Sven Mikser. Foto: Mihkel Maripuu

Uute ministripositsioonide loomist põhjendab loodav valitsuskoalitsioon vajadusega suunata tähelepanu konkreetsetele probleemidele.

Kevadkoalitsioon tuulutab ministriportfellide sumbunud sisu uute nimetustega, tuues valitsusse tervise- ja tööministri, väliskaubandus- ja ettevõtlusministri, majandus- ja taristuministri ning sotsiaalhoolekandeministri.

Ei saa öelda, et kõigile läbirääkijatele tuli eilne ministrite jaotuse otsus kindla teadmisena. Varem oli juttu näiteks ka välisministri ja kaitseministri portfelli vahetusest – üks Reformierakonnalt ära sotsidele –, kuid lõpuks jäi suurimaks muudatuseks see, et regionaalministri koht kaotati (liidetakse siseministeeriumiga) ja juurde loodi neli uut ministrinimetust (kaks portfellita ministrit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles