Ämmaemand tuleb koju nõu andma

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistekliiniku perepalati voodil istuvad Marian ja Rain Värton koos tütre Kaisaga. Vasakul ämmaemand Margit Luiga, kes teeb ka koduvisiite, ning paremal vanemämmaemand Sirje Kõvermägi.
Naistekliiniku perepalati voodil istuvad Marian ja Rain Värton koos tütre Kaisaga. Vasakul ämmaemand Margit Luiga, kes teeb ka koduvisiite, ning paremal vanemämmaemand Sirje Kõvermägi. Foto: Kristjan Teedema

Marian ja Rain Värton ootasid eile oma kolmepäevase tütrega naistekliiniku perepalatis kojumineku luba. Ema Marian oli üsna veendunud selles, et kui nad on juba kodus, kulub ämmaemanda nõu ikka ära.

Marian Värton rääkis, et see, et tema elu on pärast lapse sündi täiesti muutunud, jõudis talle kohale eelmisel päeval, mil ilmnes lapse sünnijärgne kaalulangus. «Kui hirmunud ma olin,» meenutas ta. «Vaid tänu ämmaemanda toetusele ja selgitustele suutsin rahulikuks jääda.»

Isa Rain Värton lisas, et haiglas on kõik hästi korraldatud, aga kodune keskkond on hoopis teine ja seal võib alati tekkida küsimusi. Seepärast arvas ta koos naisega, et ämmaemanda koduvisiidist võib neile lähipäevil suur tugi olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles