Inimesed sõdivad Pikknurme karjääri vastu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus on selles kohas juba karjääri põhi, osutab Ilmar Aru küntud põllule, mis asub tema hiljuti ostetud majast kilomeetri kaugusel. Kõrvaltalu hoovilt jooksis tema juurde sõbralik koer. Kui karjäär tuleb, ei saa selles talus tõenäoliselt enam elada.
Tulevikus on selles kohas juba karjääri põhi, osutab Ilmar Aru küntud põllule, mis asub tema hiljuti ostetud majast kilomeetri kaugusel. Kõrvaltalu hoovilt jooksis tema juurde sõbralik koer. Kui karjäär tuleb, ei saa selles talus tõenäoliselt enam elada. Foto: Risto Mets

Seni on Puurmani valda Pikknurmele dolokivikarjääri rajamisest räägitud pigem teoreetiliselt, kuid hiljutine vallavolikogu otsus anda kaevandamisele roheline tuli mõjus elanikele külma dušina. Lõpliku otsuse teeb siiski keskkonnaministeerium, kes vähemalt esialgu koppa maasse lüüa ei luba.

Juba mõnda aega soovib osaühing KTM Vara rajada Pikknurmele dolokivikarjääri. Tehtud on nõutud keskkonnamõjude hindamine ning teisedki eeluuringud. Keskkonnaamet pole aga kaeveloa andmisega kiirustanud, sest ametnike hinnangul on selle maavara varud mitmes läheduses asuvas karjääris piisavad.

Mullu sügisel saatis keskkonnaamet Puurmani vallale arvamuse avaldamiseks eelnõu, millega riigiasutus keeldub kaeveluba välja andmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles