Beebipillid igale naisele ei sobi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistearst Kai Haldre paneb naistele südamele, et nad arstile kindlasti ütleksid, kui kasutavad mõnd hormonaalset rasestumisvastast vahendit.
Naistearst Kai Haldre paneb naistele südamele, et nad arstile kindlasti ütleksid, kui kasutavad mõnd hormonaalset rasestumisvastast vahendit. Foto: Liis Treimann

Arst peab rasestumisvastast vahendit välja kirjutades aitama välja selgitada terviseriskid.

Suitsetaval ja epilepsiaravimit tarvitaval 23-aastasel naisel võis beebipillide kasutamine põhjustada eluohtliku kahepoolse kopsuarteri trombemboolia. Ta pole Eestis ainus, samasuguseid teateid beebipillide kõrvaltoimete kohta sai ravimiamet mullu viiel korral.

Kokku laekus ametile rasestumisvastaste vahendite tõsiste kõrvaltoimete teatisi 11, aasta varem oli neid pea poole vähem. Kaebajad olid 20.–40. eluaastates naised, kes kasutasid peamiselt beebipille, emakasisest või vaginaalset rasestumisvastast vahendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles