Seakasvataja kuulab katku-uudiseid murega

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstuse käive mullu kasvas.
Lihatööstuse käive mullu kasvas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põlvamaal Raadamal ruigavad talupidaja Liia Heeringu laudas viis rõõmsat ja uudishimulikku siga. Seltsiks kasvavad neile mullikad ja lambad ning kanakari. Nii on ikka olnud.

Liia Heering on kolmkümmend aastat sigu pidanud. «Lapsi on palju, igaühele saad anda kosti ja selle jaoks ma peangi,» ütles Heering. «Lihapuudust mul ei ole, kõik toidud saan ise teha. Toon põrsad kuue kuu tagant, kogu aeg väikesed kasvavad ja suured lähevad eest ära. Vili on endal, kartul on endal, põhk ja heinad samuti omast käest.»

Aga nüüd räägitakse, et Eesti sigu võib ohustada sigade Aafrika katk, mida on diagnoositud nii Leedus kui Poolas, tõsi – metssigadel. «Kunagi oli see lehmade taud, aga läks mööda. Ehk läheb nüüd ka mööda,» lootis Heering. «Praegu ei ole ma midagi teisiti teinud. Mis ma muud saaks teha, kui et ei lase teisi lauta ja ise üksi toimetan.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles