Valmidus mahetoidu eest rohkem maksta on langenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Josing ütleb, et tarbija on muutunud kokkuhoidlikumaks ja ettevaatlikumaks. Pildile jäi Josing kui tarbija tunamullu Viljandi turul.
Marje Josing ütleb, et tarbija on muutunud kokkuhoidlikumaks ja ettevaatlikumaks. Pildile jäi Josing kui tarbija tunamullu Viljandi turul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ostjate valmisolek mahetoidu eest rohkem maksta on langenud – kui 2012. aastal ütles 45 protsenti tarbijaist, et nad ei ole nõus maksma mahetoodete eest rohkem võrreldes tavatoiduga, siis 2013. aastal on sel seisukohal 52 protsenti tarbijaist, selgub põllumajandusministeeriumi tellimusel TNS Emori poolt läbi viidud mahetoodete turu ülevaatest.


Umbes kolmandik ostjaist on valmis mahetoidu eest maksma kuni kümme protsenti rohkem, kaheksa protsenti tarbijaist nõustuks mahetoidu eest maksma 11–20 protsenti enam ning kolm protsenti neist ostaks mahetoitu ka siis, kui see oleks üle 20 protsendi kallim tavatoidust.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles