Tarbeaed aknalaual, rõdukastis, terrassil

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsev valik: Hortese aianduskeskuse aednik Anne-Liis Mumma seab kokkaja köögiaknale mõeldud taimemahuteid.
Maitsev valik: Hortese aianduskeskuse aednik Anne-Liis Mumma seab kokkaja köögiaknale mõeldud taimemahuteid. Foto: Liis Treimann

Potipõllunduse huvilistel on just praegu üsna õige aeg seemneid mulda panna, et hiljem nende õiteilu ja saaki nautida.

Paljusid kööke ilmestavad potiürdid on tavaliselt mõne toidupoe köögiviljaosakonnast ostetud. Selliste maitsetaimede järelkasv ehk tillukesed võrsed, mis saanud suuremate varte mahalõikamise järel ruumi end välja sirutada, ärgitavad aga sageli hobiaiandusega tegelema.

«Kõige põnevam, aga ka püsivust ja järjekindlust nõudvam on seemnest taimede kasvatamine,» ütleb Hortese aianduskeskuse aednik Anne-Liis Mumma. «Arvestada tuleb igal seemnepakil kirjas olevat  idanemisprotsenti, et pärast oleks taimedel ruumi sirguda. Neile, kes peavad lugu täpsusest, on olemas optimaalsete seemnevahedega külviribad, mida on hõlbus istutuskasti asetada ja mullaga katta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles