Vähehaaval värskemalt

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunasöök: soe kevade alguse supp – pildil veel värske rohelise puisteta, lehterkukeseenesalat, pähklikaste, kuivatatud leib punasest kapsast ja linaseemnetest. Magustoiduks puuviljad.
Lõunasöök: soe kevade alguse supp – pildil veel värske rohelise puisteta, lehterkukeseenesalat, pähklikaste, kuivatatud leib punasest kapsast ja linaseemnetest. Magustoiduks puuviljad. Foto: Peeter Langovits

Toitumisnõustaja, toortoitlase Sille Poola raamat «Toortoidu A ja O» on juba paar nädalat suuremate raamatupoodide müügiedetabelite tipus. Käisime autoril Mulgimaa metsade vahel külas ja uurisime, mida ta ise sööb.

Sille Poola (42) lippab taluköögist õue ja toob esimest värsket kevaderohelist. Tema aias Viljandimaal Morna külas on hapuoblikas, võilillelehed, murulauk ja küüslaugupealsed oma rohelised ninad juba mullast välja upitanud. Varsti tuleb naat, kõiksugu pungad ja kasemahl.

Suures supitirinas ootab külalisi soe tomatine köögiviljasupp – sinna peale ta peotäie rohelist raputabki. Vaagnatel on ohtralt banaane, õunu, apelsine, paprikat, riiulitel purgid kuivatatud kraami, ürtide, taimeteede ja isetehtud maitsesoolaga, kapiserval suur blender, toortoitlase asendamatu abiline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles