Eestlased on ukrainlastele üle kümne tuhande euro annetanud

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlased mälestavad rahutustes hukkunuid.
Ukrainlased mälestavad rahutustes hukkunuid. Foto: SCANPIX

Ukraina Kultuurikeskuse juhi Bogdan Ljutjuki sõnul jagatakse kogutud annetused otse paljulapselistele peredele, kes kaotasid Ukraina tänavarahutustes perepea või neile, kes jäid töövõimetuks.

«See on märkimisväärne summa,» ütles Ljutjuk. Kogutud 10115 eurot jagatakse tema sõnul raskes olukorras olevatele paljulapselistele perekondadele, kus pereisa on näiteks rahutuste ajal surma saanud või invaliidistunud ja ei saa seetõttu enam tööl käia. «Anname raha otse kannatanutele. Nad ise otsustavad, mida sellega teha.»

Suur osa siiani kogutud 10000 eurost saadi ukrainlaste toetuseks korraldatud üritustel. Ligi 6000 eurot on annetatud veebilehekülje supportukraine.ee kaudu. Annetuste kogumine kestab edasi.

Peale sadade eraannetajate on ukrainlaste toetuseks raha saatnud ka Jaani Kiriku, EELK Mustamäe Maarja Magdaleena ja Ukraina Kreeka-Katoliku Kiriku kogudused.

25. märtsi andmetel hukkus Maidani väljakul toimunud rahutustes 126 inimest. Lisaks neile paljud, keda pole suudetud veel identifitseerida. 108 neist olid eraisikud, ülejäänud jõuorganite poolt saadetud. Rahutustes sai kannatada üle 2000 ukrainlase.

Ukraina Kultuurikeskus otsustab selle nädala jooksul, kellele ja kuidas raha kannatanutele üle anda. Neid aitab Ukraina rahvusvahelise abi keskus kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles