Põneva looga kuju läheb oksjonile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starkopfi koolkonda kuuluv betoonskulptuur on saanud E-kunstisalongis pealkirjaks «Lamav akt» ja enampakkumise alghinnaks 1000 eurot. Teos on välja pandud nii, et selle taga on näha Eduard Kutsari «Autoportree» ja Linda Kits-Mägi «Anne Rebase portree».
Starkopfi koolkonda kuuluv betoonskulptuur on saanud E-kunstisalongis pealkirjaks «Lamav akt» ja enampakkumise alghinnaks 1000 eurot. Teos on välja pandud nii, et selle taga on näha Eduard Kutsari «Autoportree» ja Linda Kits-Mägi «Anne Rebase portree». Foto: Margus Ansu

Viimane Tartust üle käinud sõda purustas teiste hulgas Vanemuise teatri. Varemete alla jäi ka mitmeid kunstiteoseid, millest nüüd üks – 1920. aastatel valminud lamav akt – läheb E-kunstisalongi oksjonile.

E-kunstisalongi omaniku Tiia Karelsoni sõnul andsid skulptuuri salongis korraldatavale oksjonile ema ja tütar.

«See oli kuulunud tütre vanaisale, kes osales Vanemuise varemete koristamisel pärast sõda,» ütles Karelson. «Kui ta kuju leidis, oli ta seda ka vist pakkunud kuhugi, aga lõpuks viis koju Vasara tänavale ja hoidis seal ilusti peaaegu 70 aastat, nagu see oleks olnud tema teine naine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles