Taas korraga kahele toolile

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv poliitik Mart Nutt on pidanud valima, kas jätkata Tallinna linnavolikogu liikmena või asuda riigikogu asendusliikmeks. Pilt on tehtud 2012. aasta mais.
Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv poliitik Mart Nutt on pidanud valima, kas jätkata Tallinna linnavolikogu liikmena või asuda riigikogu asendusliikmeks. Pilt on tehtud 2012. aasta mais. Foto: Liis Treimann

Erinevalt eelmisest õiguskantslerist Allar Jõksist pole praeguselt õiguskantslerilt Indrek Tederilt oodata põhimõttelist vastuseisu riigikogulaste tegutsemisele kohalike volikogude liikmetena.

Õiguskantsler Jõks leidis 2005. aastal, et riigikogu liikmete kuulumine kohalikesse volikogudesse on põhiseadusvastane, sest rikuks võimude lahususe põhimõtet, ning riigikogu liikmed ei tohiks samal ajal teises riigiametis olla. Juba 2002. aastal kehtestatud ametite ühitamise keeld jäigi pärast vaidlusi riigikohtus püsima.

«Peibutuspartluse» vastu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles