Tallinna kinnisvara on aastaga kallinenud ligi 20 protsenti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ehitusplatsid. Kentmanni 6.
Tallinna ehitusplatsid. Kentmanni 6. Foto: Mihkel Maripuu

TTÜ ettevõtluse õppetooli vanemteaduri Ene Kolbre sõnul on viimase aasta jooksul kinnisvaraturg olnud tõusutrendis kõigis kinnisvaraturu sektorites, kuid mingist buumist lähitulevikus veel rääkida ei saa.

Kinnisvaratehingute arv kasvas Eestis aasta jooksul ligi 15 protsenti ning kõige aktiivsem on kinnisvaraturg Tallinnas ja Harju maakonnas, kus toimus 40 protsenti kõigist tehingutest, vahendas TTÜ pressiteenistus Kolbre sõnu, kirjutab tänane Õhtuleht.

Nii oli Tallinnas ja Tartus kinnisvaratehingute aastane hinnatõus 2013. aastal vastavalt 16,6 ja 13,1 protsenti.

Kinnisvaratehingute kasv oli peamiselt tingitud korteritehingute arvu kasvust, mis moodustas üle poole kõigist kinnisvara ostu-müügitehingutest ja tehingute väärtuse kasvu mõjutas oluliselt korterite hinnatõus.

Tallinna korterite keskmine pinnaühiku hind tõusis möödunud aastal ca 20 protsenti ja jätkuv kasvutrend oli ka Pärnu, Rakvere ja Viljandi elamispinnaturgudel.

Kuigi Kolbre sõnul on keeruline kinnisvara arenguid prognoosida, olid ta seda meelt, et buumi kordumist Eesti kinnisvaraturul lähima 12 kuu jooksul oodata ei ole.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles