Siseministeerium: meeleavaldusele tulevad vaid korraldaja sõbrad

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni Suursaatkond Tallinna vanalinnas.
Vene Föderatsiooni Suursaatkond Tallinna vanalinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Tallinna Linnakantselei andmetel eeldavad sel laupäeval toimuva Kremli-meelse meeleavalduse korraldajad, et Vene saatkonna ette saabub kuni sada inimest, ei usu siseministeerium, et sinna üle paarikümne inimese tuleks.

Ka on avaliku koosoleku tarvis end korrapidajaks märkinud korraldaja Juri Žuravljov vaid iseenda.

Siseministeeriumi pressiesindaja Tex Vertmanni sõnul peab ministeerium sel laupäeval toimuva meeleavalduse korraldajaid Žuravljovi ja Dmitri Linterit marginaalse toetusega äärmuslasteks, kes soovivad lihtsalt tähelepanu võita.

«Sellistesse väljaütlemistesse tuleb suhtuda äärmiselt allikakriitiliselt,» ütles Vertmann Postimehele. «Meie julgeolekuasutused on toimuvast teadlikud ning Eesti julgeolek on kindel.»

Siseministeeriumi hinnangul suudab korraldaja Žuravljov iseseisvalt kaasata vaid oma tutvusringkonna - mõnikümmend inimest.

«Iga avaliku koosoleku või muu avaliku ürituse korraldaja vastutab selle eest, et ürituse käigus ei rikuta seadust,» ütles Vertmann. «Politsei jälgib registreeritud avalike koosolekute läbiviimist ning tagab avaliku korra, nagu see on kõigi ürituste puhul tavapärane.»

Linter oli 2007. aasta aprilli korratuste organiseerimises süüdistatuna kohtu all, kuid mõisteti õigeks, sest kohtu hinnangul ei olnud tal reaalseid kontakte, organisatsiooni ja organiseerimisvõimet, et inimesed tänavale tuua, meenutas Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo Vikerraadios.

Žuravljov kandideeris viis aastat tagasi üksikkandidaadina europarlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles